Geplaatst door & opgeslagen onder Projecten in uitvoering.

ASML

Aannemer: BMV te Veldhoven
Architect: Van Aken Architecten te Eindhoven

Omschrijving:

Erg trots zijn wij op het mogen maken van het project ASML. Wij hebben 24 januari 2014 het contract getekend voor de realisatie van cleanrooms in gebouw 5H op het ASML terrein te Veldhoven. Door BMV is de opdracht aan ons gegund op basis van de presentatie, transparantie en prijs. Gebouw 5H bestaat uit 20 cleanrooms en heeft een oppervlakte van ruim 9000 m².

De opdracht bestaat uit het leveren en monteren van ruim 9000 m² cleanroom plafond, 15.000 m² cleanroom (glas)wanden en 4 verschillende soorten deursystemen. De deursystemen bestaan uit flush gemonteerde stalen kozijnen en deuren, elektrische schuifdeuren, snelroldeuren en vouwwanden.

Wij zijn sinds februari bezig met de voorbereidingen en zullen in april van start gaan met de uitvoering van het project. De oplevering zal in deelfases plaatsvinden per 5 cleanrooms. De eerste oplevering staat gepland voor eind 2014.

Gebouw 5H zal na realisatie door ASML in gebruik worden genomen voor de productie van chipmachines. ASML is wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van chipmachines voor de halfgeleider industrie.